ТУ-София участва в Европейски проект за разработване на online система за оценяване на студенти

  • 05 януари 2016 12:48

  • 1170
  • 0
ТУ-София участва в Европейски проект за разработване на online система за оценяване на студенти
© уикипедия

Европейската комисия одобри проект TeSLA, в рамките на който ще се дефинира и разработи система за e-оценяване, която ще допуска студентите и ще установява тяхното лично участие в учебните дейности в частично или изцяло online среди.

Координатор на проекта е Universitat Oberta de Catalunya, каталонски online университет, създаден през 1994 г. С виртуалната си учебна среда той е доказал своя опит в online обучението. Консорциумът на проекта включва 18 партньорски организации в различни научни и изследователски области с опит и постижения, признати в Европа.

Проектът се финансира по Европейската програма Horizon 2020 с бюджет от 7 млн. евро за 3 години и стартира от януари 2016 г. Целта на TeSLA е подобряване на процеса на e-оценяването чрез въвеждане в учебните дейности на такива инструменти и ресурси, които дават възможност за събиране на данни, чрез които студентите могат да бъдат допуснати в системата и идентифицирани.

TeSLA открива нови възможности пред образователните институции.

Включените в проекта университети ще проведат мащабни пилотни тестове с над 14,000 студенти от цяла Европа, с отчитане на техните социални и културни различия, които гарантират еднакви възможности и осигуряват всеобхватен резултат. Проектът ще предостави свободно стандартна версия на online системата за e-оценяване за целите на обучението и професионална комерсиална версия за разпространение на международния пазар. Екипът на Техническия университет - София, който участва в разработката и изпълнението на проекта е от Факултета по приложна математика и информатика с ръководител доц. д-р Анна Розева.

Консорциумът по проекта се състои от около 60 специалисти от следните партньорски организации: UNamur- Белгия, Open Universiteit of the Netherlands - Холандия, СУ "Св.св. Кирил и Методий" - България, Open University-Великобритания, Imperial College London- Великобритания, Технически университет - София, Anadolu University - Турция, University of Jyvaskyla - Финландия, Institut Mines-Telecom - Франция, Агенции по качеството от Белгия, Испания и Германия, Изследователски центрове от Мексико и Швейцария и Технологични фирми от Германия, Испания и Португалия.

Последвайте канала на

1170 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини