Игнатов призова студентите да си учат у нас

  • 10 ноември 2011 12:40

  • 1321
  • 4
Игнатов призова студентите да си учат у нас
© Булфото

Строгата фискална политика, която води правителството, е гаранция, че следващите години ще има наука и реформи. Това коментира премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който присъства на 61-то Общо събрание на Европейския студентски съюз, чийто домакин е Националното представителство на студентските съвети в България.

„Трябва да ви кажа, че ние сме горди с това, че от последната статистика, освен че и Мудис вдигна кредитния рейтинг на България, ние сме втори по големина на малък външен дълг и шести по нисък дефицит. Зад нас включително е и Германия. България е страната с най-ниските данъци в ЕС и строгата фискална дисциплина, която пазим, гарантира, че и в следващите години ще има наука, образование, ще продължим всички реформи, които има в момента”, категоричен бе премиерът.

От своя страна образователният министър Сергей Игнатов заяви, че в страната ни се живее „уютно” и призова чуждестранните студенти да следват в родните университети.

„В условията на безпрецедентна финансова криза българското правителство предлага увеличение на бюджета за образование. Има две неща, с които се гордее нашето правителство. Първото е, че най-после в България, през 21 век, въведохме система за студентско кредитиране. Мисля, че в условията на тежка криза това е добро постижение. Другото голямо постижение е рейтинговата система, която въведохме. Тази рейтингова система не е само на университетите, на отделните специалности, и българските студенти могат да си направят собствен рейтинг. Примерно могат да искат да имат професор със зелени очи, басейн под прозореца, където се четат лекциите – те си правят собствен рейтинг и издирват специално тази катедра, този факултет”.

Министър на образованието се обърна със специална покана към чуждестранните студенти: „Каня ви вас, младите хора, да дойдете да учите в България за по-дълъг или по-кратък период. Освен че ще има за вас подготвени курсове на английски- и френски езици, имате шанса да научите и един доста авторитетен древен език. На този език хората разговарят с Бога между Адриатическото крайбрежие и Владивосток. Така че ако вашите домакини студенти сутрин към 05.00-06.00 часа ви черпят с ракия или с уиски, не смятайте че това е нарушение на добрите нрави. Все някъде в света е 17.00 часа по това време”.

Последвайте канала на

1321 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
виж съседната новина

2011.11.13 | 22:19

4
"Сергей Игнатов: Студентските такси ще скочат с до 65%". Защо не пишете цялата истина на едно място? За да имате хем стряскаща сензация в едната дописка, хем фалшив повод за оптимизъм в другата? Хитреци...
ivan

2011.11.12 | 09:05

3
Къде учат децата на депутатите и министрите, г-н Министър? Не ставаите популист на една загубена кауза!
Kalina

2011.11.12 | 09:05

2
Докато реформите станат те ще са вече старци!Може би тези, които още не са родени! А и къде ще работят после и за какви пари? А и в чужбина наистина учат, има за какво, Жалко за България и за нас, родителите-някога дедите ни ходеха на гурбет в чужбина, но се връщаха отново тук, а сега децата ни заминават и няма да се върнат, а и защо ли. Когато законите станат еднакви за всички-може би!
1

2011.11.10 | 12:47

1
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини