Следят за безопасността около детските градини и училища в Ловеч

  • 02 декември 2015 10:43

  • 1040
  • 1
Следят за безопасността около детските градини и училища в Ловеч
© Булфото

Община Ловеч съвместно с Районното управление на МВР започва обследване на всички детски градини и училища за обезопасяване на районите им. Ще се проверява достъпът до сградите и дворните им пространства, преките пътеки ще бъдат премахнати, повредените огради ремонтирани.

Това е станало известно на срещи на ръководството на община Ловеч с директорите на детските градини и училищата, съобщават от общинската администрация.

Ще бъде засилен пропускателният режим, за да няма възможност за инциденти с негативни последици и влизането на външни лица.
Предстои и въвеждане на единна счетоводна система за детските и учебните заведения и обмен на информация с общината по електронен път. До края на учебната година ще бъде изготвена и Стратегията за образование в общината.

Ще бъде направен анализ на средната посещаемост и събираемостта на таксите в детските градини, за да се прецени има ли необходимост от създаването на защитени и средищни детски градини.

Ще бъде организирана и среща с представители на бизнеса - в средата на януари, на която да заявят своите потребности и те да бъдат предвидени от директорите на училищата като специалности. Ще бъде направен анализ и на транспортната схема на пътуващите ученици.

Последвайте канала на

1040 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2015.12.02 | 11:08

1
Само в Ловеч ли!!!!!

Добави коментар

Водещи новини