Сергей Игнатов: Студентските такси ще скочат с до 65%

  • 09 ноември 2011 08:07

  • 2350
  • 0
Сергей Игнатов: Студентските такси ще скочат с до 65%
©

Таксите за обучение във ВУЗ може да скочат с 2/3, за да се даде възможност на ректорските ръководства да вземат решение как да ги определят в своите университети. Това заяви в предаването „Здравей България“ министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

Всеки университет ще реши дали да даде възможност на отличните студенти и социално слабите да учат безплатно, уточни Игнатов. Така другите кандидат-висшисти, които присъстват в аудиториите защото такъв живот им харесва ще плащат повече. Вървим към диференциация на студентските такси, а не към въвеждане на пълно платено обучение, категоричен е Игнатов.

За следващата година бюджетът на образованието е 171,2 млн.лв, което го прави е най-високият от години наред. По отношение на протестите в БАН Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко е категоричен, че академиците могат да използват по-адекватно приходите си от имоти. Те притежават ресторант Грозд в центъра на София, предполагам, че наемът не е 200 лв, риторично попита Игнатов.

Последвайте канала на

Novini.bg
2350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини