Учебните часове да започват в 9 ч., предлагат от пловдивска гимназия

  • 29 септември 2015 10:23

  • 2071
  • 3
Учебните часове да започват в 9 ч., предлагат от пловдивска гимназия
© Булфото (архив)

Съвсем в унисон с предложенията за промени в образованието ученици от пловдивската Математическа гимназия излизат с идея часовете да започват в 9 часа. Според тях така първите два учебни часа ще бъдат по-пълноценни и ефективни. Ръководството на гимназията подкрепя определянето на по-късен начален час и препоръчват въвеждането на едносменен режим да стане национална политика, съобщава БНТ.

Ако часовете започват в 9, ще е ефективен не само учебния процес, но и останалото време от деня ще се използва за самоподготовка и спорт, смятат учениците.

За да започват часовете в 9, първото условие е материалната база, а Математическата гимназия дели сградата с още едно училище. Затова дори да има подкрепа от страна на ръководството, идеята е трудна за реализация.

"Това, че се строят детски градини е много хубаво, но считам, че трябва да се продължи и нагоре със строителство наистина на функционални училища, които да дават съвсем друга визия", казва директорът на гимназията Ивайло Старибратов.

Другото предложение на пловдивските математици е след 7 клас общообразователните предмети да са избираеми.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2071 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.09.30 | 11:17

3
Навсякъде в училищата учат на две смени, само тук ли ще е на една смята? Трябва вътрешната организация в училището да се промени за да им е интересно на учениците да ходят на училище. Всеки да има отделна програма и да си ходи по часовете. Има задължителни и свободно избираеми предмети. Какво толкова нередно има, че всички са заспали?
Извънземна Душа

2015.09.29 | 14:46

2
Не само в училище, трябва да има радикални промени във всяко едно направление. Съвремието го изисква, за да може нещата да се задвижват, за да може да се развиваме и усъвършенстваме. Законите и начина , по който нещата се вършат са закостенели в миналия век.. Развиваме се непрестанно и комунистическите действия прилагащи се дори и днес вече не са приложими.
FM

2015.09.29 | 14:13

1
Училището на кръжок, ли го обърнахте.

Добави коментар

Водещи новини