Проф. Танев: Интегралните професионални колежи ще свързват образованието и бизнеса

  • 26 септември 2015 14:07

  • 1089
  • 0
Проф. Танев: Интегралните професионални колежи ще свързват образованието и бизнеса
© Булфото

Интегрални професионални колежи ще бъдат връзка между образование и нуждите на бизнеса и живота. Тази идея лансира в Пловдив министърът на образованието проф. Тодор Танев на специална среща с представители на местната власт, професионалните гимназии, висшите училища и бизнеса.

Интегралните колежи ще приличат на сегашните професионални колежи, но ще имат много повече изходи към висшето образование и към бизнеса. В бъдеще професионалните гимназии и интегралните колежи ще се допълват и няма да се припокриват. По този начин ще се осигури възможност на желаещите да продължат усъвършенстването си в дадена професия. "Подкрепяме всичко в дуалното образование. Моделът е добър, но няма голяма обхватност, каквато ни е необходима", каза проф. Танев и допълни, че то ще касае средната образователна степен, цитиран от БТА.

Според министърът на образованието промяната е голяма, но тя ще направи мост на който да се срещнат бизнесът и образоването, мост който ще свързва образованието и живота. В Пловдив има много бизнес и големи производствени предприятия и насочеността на бъдещите професионални колежи трябва да бъде съобразена именно с техните потребности и особеностите на региона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини