„Дворът на кирилицата“ в Плиска посреща ученици на първия учебен ден

  • 15 септември 2015 07:01

  • 2233
  • 1
„Дворът на кирилицата“ в Плиска посреща ученици на първия учебен ден
©

Тържествено откриване на новата учебна година организират в „Дворът на кирилицата“ в Плиска община Каспичан и кметството в Плиска. Това съобщиха от областната администрация в Шумен.

В 11.30 часа в културно-историческия комплекс ще гостуват деца от Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ –Плиска и Помощно училище „Васил Друмев“-Шумен. Децата ще получат за спомен „Свидетелство за поклонение“ и ще разгледат композицията. Гости на празника ще бъдат самодейци от читалище „Просвета -1911“ в Плиска.

На тържественото откриване на учебната година са поканени министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на туризма Николина Ангелкова, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, народните представители от област Шумен.

Организаторите на празника уточняват, че това е първата от поредицата инициативи, които ще бъдат осъществени за популяризиране на „Дворът на кирилицата“ и другите културно-исторически забележителности в общината.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.18 | 17:41

1
Как може организаторите на празника, които са община Каспичан и кметството в Плиска, да искат да популяризират Частен обект какъвто е "Дворът на кирилицата" и да го представят като "културно- исторически забележителност", и същевременно това да е абсолютно нормално??? Защо го правят и каква е целта на това отдаване на значимост на този Дворът на кирилицата???

Добави коментар

Водещи новини