Пламен Димитров: Учителските заплати ще бъдат увеличени от октомври

  • 01 септември 2015 13:57

  • 2586
  • 3
Пламен Димитров: Учителските заплати ще бъдат увеличени от октомври
© Булфото

Заплатите на учителите в средното образование ще бъдат увеличени от началото на октомври. Държавата ще отпусне допълнително финансиране в размер на 20 млн. лв. за по-високите възнаграждения в последните три месеца от годината. Това съобщи в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БТА.

Той и представители на учителските синдикати са имали среща с финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва в понеделник и са получили уверение за отпускането на допълнителните средства.

Учители и директори ще бъдат атестирани на всеки 4 години, обяви Димитров. Той допълни, че през последните месеци профсъюзът се е стремял да докаже, че има нужда, но има и възможност в бюджета да бъдат отделени средства „не само за ремонт на МИГ-овете", но и да се даде за големите системи, където има недофинансиране и където се очаква заплатите да растат нагоре. Увеличението на заплатите в средното образование ще е между 7 и 10 на сто според механизма за разпределение на средствата - дали ще са само за педагогическия персонал или за всички служители в средното образование.

КНСБ стартира от Русе поредица от срещи в страната с кандидатите за кметове и за общински съветници. Целта е да се коментират идеите за подобряване на местния социален диалог и очертаване на политическите приоритетите на местно ниво.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2586 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.09.24 | 00:13

3
Синдикален капут !!

2015.09.24 | 00:13

2
БРАВО НА ГЕРБ
справедлив

2015.09.24 | 00:13

1
този малоумник да се опита да живее с 250 лв заплата за да разбере как се чувстват 2милиона от населението на България и тогава да говори на кого колко пари да се заплатят

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини