Сергей Игнатов: Учителите правят софтуера на нацията

  • 26 август 2015 09:12

  • 1892
  • 1
Сергей Игнатов: Учителите правят софтуера на нацията
© Булфото

Учителите създават софтуера на нацията, каза Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко по ТВ 7.

По този начин гостът в студиото подкрепи идеята за повишаването на заплатите на преподавателите в средното училище. Според бившия просветен министър в първия кабинет на Бойко Борисов трудовите възнаграждения на педагозите трябва да стана като в IТ сектора. Той също посочи, че трябва да се промени цялостно философията в образованието.

В предаването участваше и Диян Стаматов - директор на софийското 119 СОУ "Михаил Арнаудов". Той подчерта необходимостта за промени в Закона за народната просвета, независимо как се казва този документ. Стаматов предложи да има наказателна отговорност за учители записали мними ученици. Според Игнатов в наказателното право има съответните разпоредби.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1892 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.27 | 10:09

1
да , правят софтуера , пишат картончета и досиета определящи бъдещето на индивида , кои ще бъдат паразити и кои ще са бедните работещи българи ? е , не Ви ли се струва нормално че голяма част от младите искат да емигрират бягайки от позорната милиционерска система в българия ? ама само това да беше

Добави коментар

Водещи новини