Ремонтите няма да приключат до 15 септември в 8 училища

  • 22 август 2015 20:33

  • 1664
  • 1
Ремонтите няма да приключат до 15 септември в 8 училища
© Булфото

Само в 8 училища от общо 2400 в страната ремонтните работи няма да приключат до 15 септември, съобщи министърът на образованието и науката Тодор Танев пред журналисти в Шабла, предаде БТА.

По думите му учебните заведения, в които няма да се успее базата да бъде подготвена за първия учебен ден, са в няколко големи градове. В тези училища по-скоро става дума за ново строителство, за изграждане на нови крила, каза министърът.

Тодор Танев добави, че шест групи от специалисти на министерството обхождат учебни заведения в страната и проверяват как вървят ремонтите. Министърът съобщи, че няма да има закрити училища пред новата учебна година.

Танев коментира новостите, които ще бъдат въведени в организацията на матурите като създаването на централен орган - специална държавна комисия за провеждането на изпитите. Ще има възможност представители на родителските настоятелства да наблюдават как протичат матурите чрез камерите в класните стаи. Министърът увери, че целта е образователното министерство да се отвори към обществеността.

Министърът на образованието и науката откри днес в Шабла обновения градски площад по европейска програма.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.23 | 11:48

1
DA TE IBA V YSTATA PEDERAST

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини