1500 лв. за готови теми за държавен изпит

  • 17 октомври 2011 21:08

  • 1711
  • 0
1500 лв. за готови теми за държавен изпит
©

Срещу 1500 лв. студенти се снабдяват с готови теми за държавен изпит, пише в "Монитор”. Дипломните работи пък се харчат в порядъка на 1000 лв.

Въпреки кризата бизнесът с научния труд се превръща в машина за пари, а пазарната конкуренция става все по-изострена. Изпишеш ли „дипломна работа”, интернет търсачките бълват стотици сайтове за търговия на реферати, теми, презентации и т.н. Онлайн магазините приканват мързеливите или заети студенти да им напишат тема наготово срещу няколко стотачки. "Ако сте претрупани с работа студенти; Ако нямате възможност сами да разработите своята дипломна работа; или просто искате да минете възможно най-леко. Заповядайте и разгледайте нашите предложения:” С тези призиви предприемчиви търговци агитират учащите и трупат солидни печалби.

По-популярните сайтове предлагат теми по поръчка, които се изготвят по изисквания на клиента. За такава дипломна работа студентът може да се изръси между 600-1000 лв. Избере ли готова разработка, налична в архива на сайта, бъдещият висшист плаща двойно по-малко до 200-400лв. Курсови работи и реферати пък се харчат за по 30-50 лв. Онлайн търговията разширява своята продуктова гама и вече предлага и „пищови”, като цените им варират между 15-30 лв.

Мераклиите да въртят бизнес с научния труд добре са проучили изискванията на различните вузове, защото темите в сайтовете са разделени по университети. Разработките за Софийския университет например са едни, а за УНСС – други. За студентите на Нов български университет (НБУ) дори е обявена отстъпка от 85% при поръчка на дипломна работа. Сайтовете предлагат промоции и по Великден и Коледа, когато темите се продават с 10 на сто по-евтино.

Плащането на този вид услуги става по банков път. При поръчка на темата купувачът попълва бланка, в която посочва име, мобилен телефон, специалност, тема и срок за написване. Доставката идва до 10 дни по куриер. За експресна поръчка до З дни цената се качва с около 10-30 лв. в зависимост от обема и вида на темата.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1711 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини