Започна кандидатстудентската кампания в УНСС

  • 15 март 2015 11:00

  • 1295
  • 0
Започна кандидатстудентската кампания в УНСС
©

В Университета за национално и световно стопанство днес ще се състоят първите два изпита от първата предварителна кандидатстудентска изпитна сесия (единен приемен изпит на хартиен носитeл по подобие на SAT). Това съобщиха от пресцентъра на университета.

Изпитите ще бъдат по български език и литература - от 9.00 часа, и по география на България - от 14.00 часа. Оценките от изпитите ще бъдат обявени във вторник в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това. От първата изпитна сесия на 22 март е изпитът по математика и по история на България, а на 29 март - по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски).

Всички изпити продължават по три астрономически часа. Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и с минимален бал "добър" от дипломата за средно образование. В УНСС се обучават бакалаври в редовна и в дистанционна форма по 47 специалности, в десет от които обучението е изцяло на английски език.

От УНСС посочват, че всеки месец - от октомври до юни включително, има предварителни електронни единни приемни изпити. Втората предварителна кандидатстудентска изпитна сесия ще започне на 19 април, а редовната сесия - на 4 юли. Кандидат-студентите, които са се явили и на предварителни, и на редовни приемни изпити, участват в класирането с по-високата оценка. Приемът на студенти в УНСС е по професионални направления. Целта е те да изберат специалност, след като са изучавали блок от фундаментални университетски дисциплини и са натрупали знания, които ще им позволят да направят информиран избор, посочват от висшето училище.

Последвайте канала на

БТА
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини