Директори на езикови гимназии несъгласни с кандидатстването след 4 клас

  • 10 февруари 2015 08:05

  • 1761
  • 1
Директори на езикови гимназии несъгласни с кандидатстването след 4 клас
©

Директори на езикови гимназии в столицата смятат, че кандидатстването за езиковите гимназии още след 4-ти клас ще наруши успешен образователен модел, съобщи БНР.

Предложението бе заложено в законопроекта на ГЕРБ за училищното и предучилищното образование, приет на първо четене в парламента през миналата седмица.

Директорката на Испанската гимназия Драгомира Линдова е против възможността езиковите гимназии да приемат след четвърти клас ученици.
Вече разполагаме от десетилетия насам с един образователен модел на чуждоезиково обучение, който е доказал в годините своята състоятелност и качеството на образование, посочва тя.

Директорката на Френската гимназия Емилия Богданова посочи, че има резерви към идеята с мотивите, че някои гимназии нямат достатъчна материална база и още:
Това решение би имало резон, ако учениците, веднъж приети след четвърти клас, продължат обучението си в това училище до 12-ти. Но след като и след седми клас отново децата ще държат тези тестове за Националното външно оценяване и втори път ще бъдат пресявани, тогава някак си приемът им в пети клас за мен се обезсмисля.

Драгомира Линдова смята, че изучаването на чужд език трябва да започне на 14 години:
Това е възраст, на която учениците имат вече достатъчно езикова култура, както по роден, така и в овладяването на друг чужд език. Поради тази причина ние не трябва да правим експерименти.

Последвайте канала на

1761 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.15 | 12:34

1
Има умни директори.

Добави коментар

Водещи новини