Подаряват сборник с патриотични стихове на всички деца в Плевен

  • 04 февруари 2015 12:01

  • 1504
  • 0
Подаряват сборник с патриотични стихове на всички деца в Плевен
© Булфото Архив

Издават сборник с патриотични стихове, който ще бъде подарен на всички деца в Плевен. Това съобщи регионалният координатор на Жени-ГЕРБ в Плевен Петя Василева - заместник-председател на Общинския съвет, цитирана от БТА.

Инициативата дойде като следствие на дискусия в медиите, че в някои от учебниците за българска история тя не е представена достатъчно пълно и е осакатена, особено за началния курс на обучение, поясни Василева.

Впечатлението у нас е, че днес нашите деца мислят по-малко патриотично, а повече са водени от практичното и конюнктурното мислене, смята тя. Искаме с нашата инициатива да добавим акцент към възпитанието на учениците на любов към Родината и родния край, да им дадем по-силни внушения на национален дух, извън това, което се учи в училище, каза общинският съветник.

В брошурата ще съберем стихове - популярни и не дотам познати творби, които да предложим на децата. Първи ще имат досег до това издание участниците в състезанието "Аз съм българче", което организираме по случай националния празник Трети март.

Въпреки, че инициативата е на Жени-ГЕРБ това няма да бъде някаква политическа пропаганда, бе категорична Василева. По думите й идеята е всички плевенски деца и децата от общината да получат брошурата като подарък за първия учебен ден на новата 2015/16 година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини