Сергей Игнатов: Няма да останем без учители

  • 10 октомври 2011 16:27

  • 1109
  • 0
Сергей Игнатов: Няма да останем без учители
© Булфото

На световно ниво нашето медицинско образование е конкурентоспособно.

Държавата постоянно отделя средства за технологичен напредък в обучението на бъдещите медицински специалисти и затова трябва да гледаме позитивно. Това заяви в Плевен министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, който участва в празника на Медицинския университет в града, съобщи БНР.

Медицинската професия е единствената, в която практически няма безработица в България, посочи още министър Игнатов. "Огромната част от завършващите нашите медицински университети остават на работа тук. Трябва да сложим край на мита за лошото заплащане на нашите медицински сестри и лекари. Заплатите са различни в зависимост от това кой къде работи."

Запитан още има ли опасност от недостиг на преподаватели, заради слабия интерес у младите хора към професията, министър Игнатов беше категоричен, че няма да останем без учители. По думите му за едно учителско място сега се борят по 40 кандидати, а средната заплата варира между 600 и 800 лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини