Ученици масово припадат след употреба на наркотици в училище

  • 28 ноември 2014 08:54

  • 4023
  • 3
Ученици масово припадат след употреба на наркотици в училище
©

Масова употреба на наркотици е регистрирана в училищата във Врачанско. В един и същи ден в две различни учебни заведения момичета колабират, след като са пушили трева, съобщи БТВ.

В понеделник в едно от междучасията деветокласничка от гимназията по ресторантьорство във Враца се почувствала зле. „Ние я видяхме в тоалетната, когато й беше станало лошо, очите й бяха станали ей такива, изглеждаше много зле, неадекватна, беше се уплашила, щеше да припадне тогава, не знам после какво е станало, не сме я виждали”, разказа съученик на момичето.

Първоначално момичето обяснило, че му е станало лошо, защото не е закусвало, но когато състоянието й се влошило, приятелка обяснила, че е пробвало цигара с марихуана. „Другото момиче й е дало дрога, тя е пробвала за първи път и е станала работата”, обяснила другата ученичка.

На жаргон веществото, което е поело момичето, е известно като чай. При претърсване у приятелката и още един деветокласник са намерени по няколко къса марихуана. Момичето отказва да разкаже откъде намира дрогата и трудно ли е да се сдобие с нея, но признава, че един къс струва между 10 и 15 лв. „Събирам си”, отговаря на въпроса откъде намира пари.

Учениците споделиха, че покрай училището се навъртат наркомани. Същия ден в двора на училище в село Бутан е открит 15-годишен младеж, припаднал, след като поел дрога. По случая са задържани двама ученици с дрога.

В зависимост от количеството дрога топчетата се продават на цена между 5 и 20 лв. „Предлагали са ми, обаче не съм опитвала. Масово е, за съжаление”, сподели ученичка.

Оказа се, че фасове с изпушен чай много лесно могат да се открият сред боклуците покрай училищата. Кои са дилърите, официално не е ясно.

Преди по-малко от месец полицията разби плантация за отглеждане и пакетиране на канабис на метри от училище в Козлодуй.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4023 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.02 | 11:44

3
Такева мисли самоза увеличение на учителските заплати, но не и за учениците. Да се измете дъртото бабе

2014.12.02 | 11:44

2
Кои са дилърите?Хайде холан полицията поименно си ги знае,но не ги закачат заради фифти-фифти.

2014.12.02 | 11:44

1
Такъв е резултата при липсата на държава.Територия наречена хаос

Добави коментар

Водещи новини