Танев: Който е правил бързо реформи до момента, сам пада в тях

  • 13 ноември 2014 07:01

  • 2235
  • 1
Танев: Който е правил бързо реформи до момента, сам пада в тях
©

Преди написването на учебниците трябва да се прегледат учебните програми, а това ще отнеме време. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент пред БТА.

„Моето мнение е, че решително трябва да се променят и затова има достатъчно натрупани усилия, желания и готовност, остава да има и добро отношение и разбиране по този въпрос”, добави той.

Надявам се, че до месец-два ще бъдат направени основите на една нова, по-модерна, като за ХХI век програмна система на обучението и след това догодина ще има нови учебници, каза министър Танев.

Попитан какъв да е броят на учебниците по даден предмет и дали подкрепя идеята на бившия министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна за един учебник, или пък да има повече от сегашните три учебника по предмет, Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент каза, че това е спорен въпрос в момента, но добави, че повече учебници може би ще е по-добре.

“В никакъв случай не съм за това да има 1000 учебници, защото това разсейва хората и означава много повече средства”, коментира министър Танев. Той уточни, че можем да се концентрираме върху “по-малък модел” ­ примерно два алтернативни учебника.

Новият образователен министър сподели, че училищното образование му е “най-много на сърцето, защото засяга стотици хиляди ученици и родители”.

Министър Танев не пожела да се ангажира със срокове кога ще бъде готов проектът на закона за училищното образование, който се подготвя и чака от осем години. Трябва да обиколя страната, за да чуя мненията, добави той. На въпрос, че няма време за това, министър Танев отговори, че “който е правил бързо реформи до момента, както казват, сам пада в тях”.

Заместници на Танев ще бъдат Ваня Кастрева-Монова, Костадин Костадинов и Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.14 | 11:37

1
Какъв реформатор си тогава, ако не правиш реформи и те е страх от тях

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини