Наши студенти с огромен интерес към образованието на Острова

  • 02 октомври 2014 14:25

  • 1341
  • 1
Наши студенти с огромен интерес към образованието на Острова
© Getty Images/Guliver

От събота до неделя ще се проведе консултантско изложение за кандидатстване в чужбина „Световно образование“, където ще бъде открита кандидат-студентската кампания 2015 – 2016 за кандидат-студенти българи, които искат да се обучават в престижни световни университети, предаде репортер на Novini.bg.

Във форума ще участват консултанти на 65 университета от Великобритания, Холандия, Германия, Дания, Австрия и Щвейцария. От нашите университети ще участва единствено Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“.

По-голям интерес българските кандидат-студенти проявяват за своето обучение в чужбина. След 2 седмици ще стане ясно колко точно наши студенти са се записали в тази учебна година във ВУЗ-овете във Великобритания, но най-вероятно 1600 са отпътували към Острова.

Великобритания е една от най-предпочитаните страни за получаване на образование, тъй като там се предлага качествено такова. Също така самите университети осигуряват допълнително финансиране, което привлича българските студенти, тъй като не им се налага да работят прекалено много часове. Освен това образованието във Великобритания е с традиции и по последни проучвания едва 8% от завършилите на Острова са безработни.

Организаторите на изложението апелират кандидат-студентите много добре да проучват какви са условията на отделните университети, тъй като във Великобритания от тази година няма да се признават TOEFL, тъй като в Индия и Пакистан няколко поредни години е имало злоупотреби и миграционните служби забраняват този сертификат и от там и университетите.

В Холандия, друга предпочитана дестинация, от тази година не всички университети ще признават езиковите гимназии. Досега в Холандия за признавали нашите езикови гимназии, но от тази година, те също ще изискват да бъде полаган изпит.

Прави впечатление, че желаещите да получат бакалавърска степен е в пъти повече от желаещите магистърска, но в последните години има желаещи да завършват магистърската си програма на Запад, като за всички, които искат да получат такава, цената не е определяща, а по-скоро качеството на образованието.

Едни от най-желаните специалности, и за бакалавър и за магистър, са компютърни науки, математика, правни науки. Най-малко желаещи има за инженерните специалности.

Последвайте канала на

1341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.25 | 22:02

1
Острова с интерес към наши студенти.

Добави коментар

Водещи новини