Кандидатстудентски изпити по журналистика и химия в СУ днес

  • 14 юни 2014 09:02

  • 2302
  • 0
Кандидатстудентски изпити по журналистика и химия в СУ днес
© Булфото

С изпити по журналистика /писмен/ и химия продължава днес втората кандидатстудентска сесия за учебната 2014/2015 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи пресцентърът на висшето училище.

Писменият изпит по журналистика е от 9.00 ч. и ще продължи четири астрономически часа. Той има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем. Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, в радиото, телевизията и интернет. Изпитната комисия ще формулира темите непосредствено преди изпита. Изпитът ще започне с изтеглянето на една тема от кандидат-студент, като контролно ще се отворят поне още две теми.

Изпитът по химия е от 14.00 ч. и също ще продължи четири астрономически часа. Изпитът е от две части - първата е от 20 тестови задачи, включващи въпроси по неорганична и органична химия, с изборен отговор. Втората част включва четири логически задачи - две по неорганична химия и две по органична химия. При решаването на логическите задачи може да се изисква кратко обяснение на някои факти или закономерности, които са отбелязани в условията на задачите, посочват от СУ. С изпити по журналистика /писмен/ и химия продължава днес втората кандидатстудентска сесия за учебната 2014/2015 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини