Вариант "2" за седмокласниците на външното оценяване по математика

  • 23 май 2014 09:25

  • 2793
  • 0
Вариант "2" за седмокласниците на външното оценяване по математика
©

Задачите от вариант "2" на националното външно оценяване по математика в седми клас ще решават днес седмокласниците, съобшава БТА.

Изпитният вариант беше изтеглен от журналист, определен чрез жребий, в Министерството на образованието и науката, в присъствието на министър Анелия Клисарова. Общо за изпита подготвените варианти бяха три и от тях се падна номер "2".

Министър Клисарова съобщи, че до този момент за участие в изпита, който започва в 10.00 часа, са регистрирани 60 108 седмокласници. Тя пожела успех на всички ученици, които ще се явяват днес на изпита.

Националното външно оценяване в седми клас по математика е от два модула. Първият модул е задължителен за всички седмокласници. Той съдържа 20 задачи от два вида - със структуриран отговор, и със свободен отговор. Продължителността на изпита е 60 минути, а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Резултатът от националното външно оценяване по математика се записва като текуща оценка.

Вторият /допълнителен/ модул по математика в седми клас се състои от четири задачи с отворен отговор, от които две задачи с кратък числов, символен или словесен отговор, и две задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул, който не е задължителен, е до 90 минути, а правилното решение на задачите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Последвайте канала на

2793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини