Хванаха преписвачи с джиесеми на матурата по български език

  • 22 май 2014 11:44

  • 2523
  • 0
Хванаха преписвачи с джиесеми на матурата по български език
© Булфото

Двама зрелостници от София и един зрелостник от София-област са уличени, че преписват с "джиесеми" на вчерашната матура по български език и литература в 12-и клас, и са били отстранени от изпита.

Това съобщи министърът на образованието и науката Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, цитирана от БТА.

Вчера се състояха държавният зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас и националното външно оценяване по предмета в седми клас. В двата изпита участваха над 110 000 ученици от цялата страна.

Министър Клисарова днес благодари на квесторите в училищата и добави, че през тази година те прекрасно са си свършили работата. Тя каза, че квесторите в Пловдив са забелязали техническата грешка, станала на матурата по БЕЛ в 12-и клас, при която ученици са получили по-малко задачи от теста.
"Имаше един по-неприятен случай в Пловдив с техническа грешка при разпечатването на теста, но зрелостниците въобще не са ощетени, защото веднага е констатирана грешката и са предприети мерки", коментира министър Клисарова.

Тя отбеляза, че времето на тези ученици за изпита е било удължено с още 15 минути и те са участвали в матурата, както всички останали зрелостници и не са ощетени. "Все пак, аз искам от директора на училището в Пловдив писмени обяснения защо е била допусната тази грешка", заяви министърът.

Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна обяви, че засега тя няма никаква информация за нарушения за вчерашния изпит по БЕЛ в седми клас.

Последвайте канала на

2523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини