Дали грешен вариант на матурата на пловдивски ученици

  • 21 май 2014 20:32

  • 2943
  • 0
Дали грешен вариант на матурата на пловдивски ученици
© Булфото

Грешен вариант на матурата са получили ученици от пловдивска гимназия на днешния зрелостен изпит по български език и литература. Около половин час след като са започнали да пишат, учениците получили правилния тест, а времето им за работа било удължено, съобщава БНР.

Учениците в Хуманитарната гимназия са били разпределени в две класни стаи в Английската гимназия. Учениците смятат, че това е миналогодишния вариант на матурата. От своя страна началникът на Регионалния инспекторат по образование Антоанета Пакова заяви: "В новия изпитен материал, който се генерира днес, няма как да има стар вариант. Вариантът идва днес по електронна поща. Има даден адрес. Те го разпечатват, като липсва една страница от целия вариант. Какъв е този стар вариант, откъде да го вземат?"

По думите й след установяването на липсващата 6-та страница от изпитния вариант, комплектите са били направени отново и са били раздадени на учениците.

Кой е допуснал да се случи неприятната грешка и какви санкции ще понесе - ще се установява, след като се получат докладите на директора на гимназията и квесторите, допълни Пакова и каза: "Това е нещо, което е предвидено в инструкцията със заповед на министъра, т.е. технически ако нещо не се изпълни, имаме възможност за реакция".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини