Плевенски училища въвеждат интерактивно обучение

  • 12 май 2014 14:47

  • 1615
  • 1
Плевенски училища въвеждат интерактивно обучение
©

Три училища в Плевен въведоха интерактивно обучение.

Начално училище „Отец Паисий", ОУ „Васил Левски" и ОУ „Петър Берон" вече са получили лиценз за работа с българската образователна система "Енвижън", която дава възможност за преподаване на интерактивни уроци в класната стая благодарение на специален софтуер.

За да могат да се справят без проблем, учителите, които ще работят с програмата, минаха двудневни обучения.

"Най-голямото предимство на системата е, че един компютър с много мишки дава възможност на децата за избор. Освен това се учи забавно и лесно. Накрая отчита верните и грешните отговори, прави пълен анализ на учебната успеваемост за конкретния час, за месеца или за тримесечието", посочи Георги Златаров, търговски директор на обучителната организация НИМЕРО, цитиран от в. "Новинар".

Проектът е предназначен за виртуалното обучение на деца от 1-ви до 4-ти клас. Според учителите така най-бързо се получава и обратна връзка за знанията на подрастващите, понеже системата отчита отговорите на всеки поотделно. Това е и добър начин за изява на децата, които се страхуват да участват в часовете, защото се притесняват, че другите ученици ще им се присмеят.

Последвайте канала на

1615 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ах, морето!

2014.05.15 | 16:53

1
Така младите селендурчета ще се водят в клас обаче ще живеят със мама и тате в някой истински град примерно като Варна или Бургас!

Добави коментар

Водещи новини