Търсят учител по български за бежанците в Ковачевци

  • 07 май 2014 09:31

  • 810
  • 1
Търсят учител по български за бежанците в Ковачевци
©

Свободно работно място за педагог по български език и литература за възрастни е обявено в Бюрото по труда в Перник. Специалното изискване е той два владее английски.

Педагогът ще учи на български бежанците в лагера в Ковачевци, съобщава „Мироглед”. Не е ясно обаче дали има и колко са желаещите за мястото.

Чужденците са настанени в Националния детски екологичен център в Ковачевци. В момента там има около 250 сирийци, афганистанци, иракчани и др. Въпреки че още в началото на февруари бе обявено, че чуждестранните граждани ще бъдат изведени от Ковачевци, това все още не се е случило.

Изкарването им от екологичния център бе договорен на среща на областния управител Михаил Михайлов, народният представител Станислав Владимиров и заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринова. Очакваше се това да стане в рамките на три месеца, които изтекоха вчера

Последвайте канала на

810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.13 | 10:45

1
Да екстрадират тази сган, не ни трябват още паплачи !!! Не трябва да ги учат на езика ни и не трябва да им предлагат на готово работа за 1000 лв., която отказват !!!

Добави коментар

Водещи новини