Клисарова: Искането на оставка е проблем на ГЕРБ

  • 14 април 2014 16:09

  • 1572
  • 0
Клисарова: Искането на оставка е проблем на ГЕРБ
© Булфото

Няма опасност учителите, които работят по проекти към ЕС, да останат без заплати. Това заяви в Габрово министърът на образованието проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, съобщи "Дарик".

Според Клисарова обучението продължава до края на учебната 2015 г., а дотогава ще има нова програма. Ще бъде удължено целодневното обучение, а проект "Успех" е с осигурено финансиране до края на 2014 г. Искането да подаде оставка е проблем не на нея, а на ГЕРБ, смята просветният министър.

Министър Клисарова очаква парламентът да подкрепи предложението децата на бежанците да бъдат записвани при улеснена процедура в съответния клас според възрастта си. За тях няма да важи изискването на закона за просветата, че трябва да имат служебна бележка от предходното училище, в която да е записано какво са завършили.

„Децата на бежанците няма как да спазят такова изискване. Това важи за децата, които са бежанци, и за тези, на които предстои да бъде даден такъв статут. Има настанени в училища такива деца, които вече изучават български език", обясни министърът.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини