Само един преписвач на кандидатстудентския изпит по история в СУ

  • 14 април 2014 07:13

  • 1827
  • 0
Само един преписвач на кандидатстудентския изпит по история в СУ
©

Само един преписвач беше спипан на вчерашния предварителен кандидатстудентски изпит по история в Софийския университет, съобщиха за „Монитор” от Алма матер. Квесторите го засекли още в самото начало и го изгонили веднага.

На писменото препитване се явиха 1266 мераклии. Точно в 9 ч в 65-а аудитория на Ректората Теодор Селман от Сливен изтегли две от осемнадесетте теми. Младежите и девойките избираха да пишат между „Априлското въстание 1876 г.” и „България в навечерието и по време на Първата балканска война (1908 - 1913)”. Изпитната комисия формулира темите в деня на изпита, така че те да покриват цялото учебно съдържание, заложено в програмата по история на България. Осигурена беше конфиденциалност и невъзможност за изтичане на информация от изпитния материал.

Повечето от кандидатите писаха в продължение на 4 ч, колкото се полагат за предаване на темите. Сред специалностите, които положилите успешно изпита могат да запишат, са философия, социология, политология, публична администрация, културология, история, археология и етнология, пояснява "Монитор".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини