Глад за начални учители в столицата

  • 09 април 2014 07:07

  • 2400
  • 4
Глад за начални учители в столицата
©

В столицата има глад за учители в началния курс, сочат данни на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", информира „Стандарт“.

Освен това доста силно се чувства недостигът и на преподаватели по английски със специалност английска филология, както и на даскали по информационни технологии. Този проблем съществува и в други големи градове като Пловдив, Монтана, Благоевград, Бургас, Варна.

Повечето от хората, които преподават тези дисциплини, не са завършили съответните специалности, а са се преквалифицирали от преподаватели по други предмети. В Плевен липсват учители по математика, физика, химия и биология. Според синдиката в малките селища пък най-остра нужда се чувства от даскали с хибридни специалности, например "география и история", които да комбинират преподаването на двата предмета, за да не се натоварва делегираният бюджет с две заплати.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2400 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.05.13 | 19:04

4
Много училища има, а не малко учители

2014.05.13 | 19:04

3
Клисарова е пълен идиот. Оставка на заекващата бездейна министърка

2014.05.13 | 19:04

2
Няма страшно! Образованието е приоритет на всяко правителство, на всеки парламент! Толкова голям приоритет, че всеки иска да прави промените колкото се може по-дълго и колкото се може по-бавно.

2014.05.13 | 19:04

1
Дончев отправи съвет към управляващите да внесат колкото може по-скоро яснота в плановете си за болниците и училищата, които трябва да бъдат закрити, като обвини правителството, че протака съобщаването на лошите новини за населението заради предстоящите избори. Той обясни на Златанова, че колкото по-бързо правителството представи данните, толкова по-голям ще е шансът му да получи подкрепа от Народното събрание за закриване на старите здравни и учебни заведения в по-малките градове.

Добави коментар

Водещи новини