Основно образование да се взима в 9-и клас, предложи синдикатът

  • 06 април 2014 19:24

  • 1274
  • 5
Основно образование да се взима в 9-и клас, предложи синдикатът
©

Вместо в 8-ми, диплома за основно образование да се взима в 9-и клас. Това е едно от предложенията, които се обсъждат в новия Закон за средното образование. Идеята е на Синдиката на българските учители, съобщава Нова телевизия.

От Синдиката на българските учители смятат, че материалът, който учениците трябва да усвоят за осем години, е твърде обемен. Затова искат обучението за основно образование да се удължи и свидетелство за него да се взима след завършен 9-ти клас.

Преподавателите пък са на мнение, че от най-спешни корекции се нуждаят учебниците. Аргумент за исканата промяна, е и че майчиният език на 43% от учениците не е български. Очакваният ефект е все по-малко ученици да отпадат от училище.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1274 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
KKK

2014.05.07 | 16:16

5
i kakvo izliza kakto i da skriete pakne6to sa molko 43% protsenta ve4e ne sa balgari v BALGARIQ
Бозон Х

2014.05.07 | 16:16

4
То ест излиза ,че по тази систеа учениците, ще станат по-тъпи от предшествениците си! Явно някакви неземни малоумници измислят подобни идей ,или такива с интерес да се нагоди обучението в Бг. за "манго" и "джанго" !? Точно обратното е правилното решение да се получава в 7-ми клас основно образование,а за неможещите да е в 8-ми клас -развитие и прогрес ,а не регрес и забавяне на дипломите.Целта е по-рано самоусъзнаване самоутвърждаване и отговорност ,подрастващите днес имат достатъчно широки възможности и достъп до инфорнация за да им забавяте умешлено развитието и самоутвърждаването и интеграцията в обществото!

2014.05.07 | 16:16

3
a srednoto koga she go zavarshat ? na 20 li ? vsichki maloumnici sa se sabrali na 1 miasto i samo gluposti misliat v balgaria ostanaxa tolkova malko deca da napraviat neshto po vaprosa kak da ima po goliama rajdaemost i kak da se olesniat maikite pri otglejdaneto im xvanali sa politikata ot krakata za glavata

2014.05.07 | 16:16

2
Няма страшно! Образованието е приоритет на всяко правителство, на всеки парламент! Толкова голям приоритет, че всеки иска да прави промените колкото се може по-дълго и колкото се може по-бавно.

2014.05.07 | 16:16

1
Дончев отправи съвет към управляващите да внесат колкото може по-скоро яснота в плановете си за болниците и училищата, които трябва да бъдат закрити, като обвини правителството, че протака съобщаването на лошите новини за населението заради предстоящите избори. Той обясни на Златанова, че колкото по-бързо правителството представи данните, толкова по-голям ще е шансът му да получи подкрепа от Народното събрание за закриване на старите здравни и учебни заведения в по-малките градове.

Добави коментар

Водещи новини