Защо уволнихте Милена, питат нейни защитници от СУ

  • 12 март 2014 16:52

  • 2357
  • 4
Защо уволнихте Милена, питат нейни защитници от СУ
© Булфото

Около 20 души се събраха в градинката на Софийския университет, а не както бе упоменато по-рано - пред сградата, в защита на уволнената преди няколко дни служителка в отдел „Международни отношения с японски език“ в Алма матер Милена Маринчева, предаде репортер на Novini.bg.

Самата Маринчева обаче не присъства, тъй като е на среща с адвокати, но се очаква да пристигне по-късно. Чакат се и още протестиращи.

Организатор на протеста в подкрепа на „неправомерно уволнената“ е студентката Росица Иванова. Защо Милена Маринчева е уволнена, питат тя и колегите й ръководството на университета.

Стана ясно, че Маринчева е била назначена по заместване, но титулярът на работното място е поискал удължаване на неплатения си отпуск и не желае да се връща на работа. Защо в този случай Милена е уволнена до този момент ректорът или ръководството на Алма матер не дават обяснение.

Маринчева ще обжалва уволнението си и ще заведе съдебен иск. Нейните защитници се съмняват в правотата на обвиненията, защото, по техните думи, тя е участвала в протестите от миналата година. Също така тя е била и организатор на студентски протест, който е бил извън сградата на университета и по този начин не е нарушила автономията на учебното заведение.

Милена разказва, че са я смъмрили още в момента, в който е започнала да ходи по протести.

Последвайте канала на

2357 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.21 | 21:02

4
Защото СУ не е място за политика.

2014.03.21 | 21:02

3
До кога ще траем бея'гея и злодея

2014.03.21 | 21:02

2
СУ, ТУ, и другите университети се управляват от червени гниди в напреднал стадии на старческа дименция.Долни и пошли хора с досиета и агентурно минало като доносници и сътрудници на ДС.Захапали са здраво кокала и постоянно им течът лигите.Всеки които изкаже на глас в коридорите на тези Университети различно мнение ,виждане ,възгледи и идеи различни от комунистическите бива подложен на натиск и тормоз.Ректорите им са гнусни дърти пергиши обградили се с орки и гъзолизачи.Да го духат.

2014.03.18 | 18:42

1
Попитали радио Ереван защо жените бягат от Путин. От радиото отговорили: „За да не свършат като Ева Браун.“

Добави коментар

Водещи новини