Монтират камери в 32 столични училища

  • 26 август 2011 15:00

  • 1070
  • 0
Монтират камери в 32 столични училища
© Интернет

В 32 училища и 22 детски градини в София до 1 септември ще бъде изградено видеонаблюдение, съобщи кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

До момента, с цел по-добра грижа за сигурността на децата, са монтирани камери в 145 училища и детски заведения. Над 4 милиона лева е инвестирала Столичната община за изграждане на видеонаблюдение в подлези, паркове и учебни заведения, изтъкна столичният градоначалник. Тя цитира данни на МВР, според които посегателствата в училищата са намалели със 76 % заради видеонаблюдението.

Всички пласьори на наркотици, разбирайки, че има видеонаблюдение, се отдръпнаха, подчерта Фандъкова и допълни, че това помага на органите на МВР по-бързо и по-лесно да си свършат работата.

Училищата и зоните от тях, където се поставят камери, се избират от експерти. Приоритетно камери се поставят в най-рисковите райони.

В момента видеонаблюдение има в училищата в районите "Връбница", "Люлин", "Овча купел", "Възраждане" и "Надежда". Системата ще обхване повече от половината училища и детски градини в София, заяви кметът на София.

Тя съобщи още, че в осем столични парка и много подлези ще бъдат поставени камери, като крайният срок за това е 15 септември.

Първоначално системата ще заработи в градинката пред Народния театър "Иван Вазов", парк "Княжевска градина", градинките пред Докторската градина, Националната библиотека, Руската църква, НХА, Софийския университет и част от Южния парк. Проектът за Борисовата градина ще бъде готов през септември.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1070 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини