Учени скочиха срещу Анелия Клисарова

  • 10 февруари 2014 07:47

  • 2760
  • 4
Учени скочиха срещу Анелия Клисарова
© Булфото

Учените, които протестираха на улицата срещу бившия образователен министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко от кабинета на ГЕРБ, се разбунтуваха и срещу настоящия просветен шеф проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, пише в. Труд.

Гражданското движение за защита на науката и образованието е депозирало в кабинета на министъра протестно писмо срещу липсата на каквито и да е стъпки за промяна в науката, закона за академичния състав и волното избиране на хабилитирани лица. Учените протестират и срещу липсата на дискусия за промени в стратегията за научното развитие. Сред подписалите се под писмото учени са проф. Владимир Добрев, проф. Николай Тончев, доц. Олег Йорданов и др. Според тях до този момент не е изпълнено нито едно обещание за оправяне на работата във фонда за научни изследвания. След скандалната сесия, на която бяха раздадени милиони левове, реално фондът не работи. Министър Клисарова не изпълнявала и обещанието си да си сътрудничи с научната общност, смятат от движението. Те са изпратили информация как са развива науката в Мексико.

Министър Клисарова обеща преди време да направи резки промени във фонда за наука, но поиска време. Идеята е той да се обедини с този за инвестиционно развитие или друг подобен фонд. На този етап министерството няма готовност за промени в начина за раздаване на научни титли. От министерството на образованието казаха, че министър Клисарова ще коментира писмото на учените, когато се запознае с него.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2760 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.22 | 11:35

4
Най-некадърната в правителството

2015.05.22 | 11:35

3
Тази министърка първа трябва да си иде за престъпно бездействие

2015.05.22 | 11:35

2
не греши само този, който нищо не прави и за да няма грешки.....

2015.05.22 | 11:35

1
Нищо не прави и в средното образование

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини