Блокада на ПГ по машиностроене и транспорт във Варна

  • 10 януари 2014 16:18

  • 1969
  • 3
Блокада на ПГ по машиностроене и транспорт във Варна
©

Учителите, учениците и директорът на ПГ по машиностроене и транспорт не допуснаха днес експертите от образователния инспекторат и възпрепятстваха извършването на плановата проверка в школото, предава "Дарик".

"Още преди време инспекторатът взе решение за цялостна проверка (документация, учебен процес, посещаемост в часовете и др. в няколко училища, сред които и ПГ по машиностроене и транспорт", каза шефката на инспектората Венцеслава Генова.

Тя обяви, че заради проблемите, които периодично е инсценирал директорът, за да пречи на проверката, тя е била удължена до края на януари 2014 г. Причина за цялостната проверка са слабите резултати на учениците на матурите през последните три години, при които успехът се движи между 2.50 и 2.90. Целта на инспектората е да се установят причините за слабия резултат и да се търси начин за подобряването му.

Днес експертите са имали за задача да установят посещаемостта на учениците в първия час, след голямото междучасие и в края на часовете. Те обаче не са били допуснати да извършат проверката.

След пристигането на началничката на инспектората Венцислава Генова, се установява, че от 300 ученици, първият час са решили да "уважат" 80 деца. Такъв час обаче не се провежда, защото учителите са извели учениците да протестират в двора, докато самите те си стоят в учителската стая. "

Проверката е планова и не е прецеднт, тъй като такава върви и в други училища, където обаче няма проблеми, каза Генова. Тя бе категорична, че проверката ще продължи и ще приключи с констативен акт. "Недопустимо е такова поведение от страна на директора, който възпрепятства държавни служители да изпълнят служебните си задължения", каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1969 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
изгонените

2014.01.22 | 19:57

3
Ха,сега се сетихте какъв е този!!?А,със сигналите от преди три години какво стана?
низвергнатия

2014.01.22 | 19:57

2
Ами и аз им казвах,материали им давах/на РИО-то де/ ама те не нищо му нямало!?Има му ,има му...

2014.01.22 | 19:57

1
Има много такива училища без присъствие на ученици в страната

Добави коментар

Водещи новини