Игнатов: Няма нужда от закон за езика

  • 22 август 2011 14:36

  • 1932
  • 6
Игнатов: Няма нужда от закон за езика
© Булфото

Образователният министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко коментира, че няма нужда от закон за българския език. Такъв законопроект беше внесен в края на юли от депутата от БСП Любен Корнезов. Според него българският език трябва да е задължителен при изписването на имена на хотели, фирми, ресторанти, търговски заведения, улици, туристически обекти и при реклами на стоки.

Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко коментира, че няма смисъл от приемането на закон за българския език: „Като учен ще ви кажа, че нямаме нужда от такъв закон. Езикът е саморегулираща се и динамично развиваща се система и законодателството няма да помогне с нищо. Ще се присъединим към държавите, които имат такова законодателство, но и те нямат кой знае какви успехи".

Според Игнатов по-скоро трябва да се помисли в посока млади автори, които публикуват свои творби, да получават в продължение на 2 години право на стипендия в размер на средната работна заплата. По този начин те ще могат да работят спокойно, което ще подпомогне и българския език.

Игнатов допълни, че се очертава всички училища да отворят врати на 15 септември и да няма ремонти, които да продължат и след началото на учебната година.

Последвайте канала на

1932 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ЗАКОН

2011.08.22 | 19:24

6
Създаването на закон за Българския език се предполага от поне 2 члена от Конституцията. Също и в образователния закон. Като не познаваш законодателството отивай да ринеш боклук - боклук с боклука ти лобистки. Националните предатели трябва да ходят в затвора!
неграмотен

2011.08.22 | 17:40

5
Защо на 15-ти септември ще отварят тея училища? Защо още съществуват? И без това там никой на нищо не успява да научи децата. 90% от хората между 18 и 35 години по мои лични наблюдения не са научили най-елементарните правила за писане (не говоря само за пълен/непълен член, "и", "й" и "ѝ", както и за това че масово не се пише на кирилица), че и повечето от тях се гордеят с факта, че са неграмотни. Крайно време е да се вземат мерки по въпроса.

2011.08.22 | 17:40

4
Fuck you turk
kiril

2011.08.22 | 17:40

3
novini na tyrski da imena na bg ne ami togava i balgaria da niama takali be pomiari ypravliavahti hte doide den i familite vi do 9to koliano hte izkolim ta dano se opravi taia dargavica maikavi daeba prodagna
s

2011.08.22 | 17:35

2
в такъв случай парцалино антибългарски има нужда от оставката ти!
123

2011.08.22 | 17:35

1
„Като учен ще ви кажа, че нямаме нужда от такъв закон. Езикът е саморегулираща се и динамично развиваща се система и законодателството няма да помогне с нищо." Като "неучен" ти препоръчвам да си ебеш майката!Мършо отиди в Черноочене примерно, и виж за какво става на въпрос. Съсипахте държавата курви мазни!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини