6 млн. франка ни дава Швейцария за образование

  • 19 август 2011 15:45

  • 1124
  • 0
6 млн. франка ни дава Швейцария за образование
© Интернет

Още две споразумения по тематичните фондове на Българо-швейцарската програма за сътрудничество бяха подписани днес.

Те са за фондовете "Стипендии" и "Изследвания”, съобщават от правителствената информационна служба.

С двете споразумения Швейцария предоставя на България средства в размер на 6 млн. швейцарски франка.

Тематичен фонд "Стипендии” дава възможност на български студенти и изследователи от институции на висшето образование чрез получаване на стипендии да станат част от Програмата за научен обмен между Швейцария и новите държави-членки на ЕС. Програмата има за цел засилване на научния капацитет на изследователи от новите членки и подпомагане на устойчиви изследователски партньорства между тях и Швейцария.

Тематичен фонд "Изследвания" подпомага съвместни българо-швейцарски изследвания, като дейностите са под формата на съвместни проекти. Изпълнението на дейностите се очаква да стартира до края на месец септември 2011 г.

Финансовата помощ, която Република България получава по цялата Българо-Швейцарска програма до 2019 г., е на стойност 76 млн. швейцарски франка.

Програмата развива политическите и икономическите отношения между двете страни, създава нови бизнес отношения и партньорства, подкрепяйки създаването и развитието на екологична и бизнес инфраструктура, социално осигуряване, обмяна на опит и институционален капацитет.

Последвайте канала на

1124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини