Илчев: Пропуснатите лекции в СУ ще се провеждат в съботните дни

  • 19 ноември 2013 11:43

  • 1413
  • 0
Илчев: Пропуснатите лекции в СУ ще се провеждат в съботните дни
© Булфото

Млади и интелигенти хора можеха да намерят и други начин, с които да не затрудняват функциите на университета. Това каза на пресконференция ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев.

Събитията показаха ясно, че немалко студенти от СУ „Св. Климент Охридски” имат будно гражданско чувство. Те са го доказали досега, независимо от това, кои са на власт. Студнтите показаха, че се чувстват зле в обстановка на политическа острастеност и липса на морал, и прибягнаха към акция. Академичният състав, в свое извънредно заседание, подкрепи мотивите на студентите, предприели протестните акции, но не одобри начина, по който тя се провежда, каза ректорът.

Зам.-ректорът Милена Стефанова, която отговаря за за бакалавърските и магистърските програми каза, че заповедта за компенсиране на пропуснатите занятия е оповестена вчера на сайта на вуза. Направен е график на провеждане на пропуснатите лекции, които основно ще се провеждат в съботни дни, в които по принцип в повечето факултети не се работи. Тя увери, че до края на семемстъра ще се компенсират пропуснатите и лекции и летният семестър ще продължи за всички факултети в една дата.

Проф. Илчев каза още, че празникът на университета на 25 ноември ще се проведе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски”.

Последвайте канала на

1413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини