Училища в Ловеч в принудителна ваканция заради ремонт

  • 25 октомври 2013 17:31

  • 1260
  • 0
Училища в Ловеч в принудителна ваканция заради ремонт
©

От 28-и до 31-ви октомври ОУ "Проф. Димитър Димов" и ОУ "Христо Никифоров“ в Ловеч прекратяват учебните занятия поради подмяна на парните инсталации. Ремонтът в тези училища е започнал на 15-и септември и се извършва по проект на общината за подобряване на енергийната ефективност. Той е на стойност близо 5 милиона лева, съобщи БНР.

"Не може да се извършват едновременно ремонтни дейности по отоплителната инсталация и да тече учебен процес. Имаме десет дни резерв. Ще се намали, ако се налага и броят на екскурзиите, но пропуснатото ще бъде наваксано", обясни директорът на ОУ „Христо Никифоров“ Венцислав Христов.

Той добави, че ремонтните дейности, които се извършват в училището, се отразяват само на организацията на учебния процес: "За радост не се отразява на качеството на учебния процес. Минаването на две смени създаде неудобство на голяма част от родителите на децата - с пътуване, с дейности, които са свързани с извънучилищните им занимания в школи и читалища. По-голямата част проявяват разбиране, някои не пожелаха".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини