Учители от Петрич излизат на стачка

  • 23 октомври 2013 12:46

  • 1491
  • 1
Учители от Петрич излизат на стачка
©

Учители и непедагогическия персонал в гимназия "Пейо Яворов" в град Петрич подготвят ефективна безсрочна стачка от следващата седмица, ако не бъдат удовлетворени исканията им. 

Педагозите настояват за 20% увеличение на работните заплати, подписване на колективен трудов договор /КТД/ и изработване на вътрешни правила за работна заплата. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ. След провала на преговорите с директорката Елена Венева в петък, 18 октомври 2013 г., 42 души от учителския и непедагогически персонал в гимназията проведоха едночасова предупредителна стачка. Тя бе организирана от председателя на стачния комитет Стойка Янкова, Тинка Чаракчиева - председател на синдикалната организация на СБУ - КНСБ и лидера на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Надка Костадинова.

Напрежението в петричката гимназия нараства вече месеци наред и е вследствие на неизпълнението на анекса към браншовия КТД и несъгласуване на вътрешните правила за работна заплата със синдикалните организации, както и заради авторитарния тип управление на директорката Елена Венева и липса на прозрачност при изразходване на средствата от делегирания бюджет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.24 | 17:06

1
Уволнете престъпната директорка

Добави коментар

Водещи новини