СОС е решил да кръсти метростанция на първия ректор на СУ акад. Александър Балан

  • 27 септември 2013 10:18

  • 1242
  • 1
СОС е решил да кръсти метростанция на първия ректор на СУ акад. Александър Балан
©

В знак на уважение към най-стария университет в Бълагрия, Столичният общински съвет реши да кръсти метростанция на първия ректор на Софийския университет акад. Александър Балан. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на Годишния ректорски семинар в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

„Като кмет и възпитаник на Алма матер, за мен е чест да участвам в семинара и честването на 125-годишнината от създаването на СУ. Не мога да си представя София без най-стария университет. Това е едно от най-знаковите места в града”, каза Фандъкова.

Тя заяви, че Столична община е подписала и споразумение за работа със Софийския университет. От началото на годината, над 65 студенти от Софийския университет са били на стаж в Столичната община, каза Фандъкова.

Популяризиране на сградата на университета е една от целите пред общината, и това е място, включено в туристическите маршрути.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ангелов

2013.09.27 | 12:37

1
Не съм съгласен.Цялото сегашно и бъдещо метро трябва да се казва "Бойко Борисов", а метростанцийте - Боко,Тиквата,Буда,Той,Божеството,Водача,Генерала,Ряпата,Великия,Неповторимия,Създателя,Бореца,Диктатора,Демократа,Антикомуниста. Във всяка църква трябва да се изпише образът му, а пред държавните и общински сгради да се поставят позлатени статуи,отразяващи героичните подвизи през различните му управленски периоди.На националния герб трябва да е изобразен Винету и отдолу на златен фон-13юни 1958.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини