Милена Дамянова вижда финансов хаос и нестабилност в образованието

  • 16 септември 2013 12:36

  • 1987
  • 2
Милена Дамянова вижда финансов хаос и нестабилност в образованието
© Булфото

Системата на образованието в България е заплашена от финансов хаос и нестабилност, като новата учебна година не стартира добре. Това заяви на пресконференция на ПП ГЕРБ народният представител Милена Дамянова.

Дамянова пожела на всички успешна нова учебна година, изпълнена с много изпълнени мечти. „Вместо спокойствие обаче, в първия учебен ден сме свидетели на лутането на един министър, който в продължение на 100 дни, успя да си смени позициите поне три пъти”, коментира Милена Дамянова и попита кой взема решения в Министерство на образованието и науката (МОН).

„Знае ли някой в МОН как ще се финансират тази година детските градини и училищата, защото финансирането на средното образование трябва да се изпълнява по ясни критерии. Ако парите не следват ученика, кого ще следват те. Може би депутатите от управляващите партии?”, посочи още народният представител. Депутатът обърна внимание на делегираните бюджети, като заяви, че те имат своите недостатъци, но нямат своята алтернатива. „Има опасност финансирането на системата за средното образование ще премине в сенчестата част, което обаче може да доведе и до намаляване на заплатите на учителите”, отбеляза Дамянова. Според нея, парите в образованието не са просто пари по сметка, това са пари за бъдещето на нашите деца.

Последвайте канала на

1987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Парите, парите, ах хубави са те...

2014.05.06 | 11:22

2
Как кого бе, ще следват вождът и учителят на българския народ.

2014.05.06 | 11:22

1
Реалната бройка ученици ще затвори много училища, ако парите следват ученика. Цели училища се крепят на "мъртви души" и ученици само на книга.

Добави коментар

Водещи новини