Плевнелиев: Образованието е национален приоритет

  • 16 септември 2013 11:53

  • 1120
  • 1
Плевнелиев: Образованието е национален приоритет
©

Качествено образование, възстановяване и запазване на добрите практики - това са общоевропейски цели. Образованието е национален приоритет и ценност за всяко българско семейство. Това каза в Чирпан президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Страната ни има нужда от добре подготвени специалисти, а младите хора - от мотивация да упражняват наученото. Те трябва да се върнат към икономиката. Трябва да се промени Закона за средното професионално образование в България и считам, че това е спешно, каза Плевнелиев. Държавният глава допълни, че през следващите години земеделието ще се развива интензивно.

Президентът откри учебната година в Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан, в която се обучават над 400 ученици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1120 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лапидация

2013.09.17 | 17:02

1
Грешиш президенте.По-добре необразовани чалгари,от колкото образовани,защото образованите ще кжат"искаме работа,ето ни дипломите".Тогава какво пвавим.Азис да не и да има диплома я ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини