Посрещнаха Орешарски в УНСС с "Оставка" и "Мафия"

  • 16 септември 2013 10:32

  • 14132
  • 71
Посрещнаха Орешарски в УНСС с "Оставка" и "Мафия"
©

Висшето образование не е толкова натрупване на знание, колкото  мироглед и начин на мислене. Това заяви премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по време на церемонията по откриването на 93-тата академична учебна година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

В двора на университета са се събрали около 15-на младежи с плакати "Ела в СУ" и "Изход за боклуци". Пред репортер на Novini.bg. те заявиха, че са тук, за да попитат премиера кой е предложил Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС. Асен Генов от "Протестна мрежа" отрече младите хора да са организирани от него. Младежите казаха, че някои от тях са студенти в Софийския университет, други - в УНСС. Те започнаха да скандират "Оставка" и "Мафия", докато министър-председателят и министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас поднасяха венци пред паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на Свободния университет за политически и стопански науки, чийто наследник е УНСС.

Преди това в словото си Орешарски призова студентите сами да формират свое мнение за икономическите и обществени тенденции. "Готовите знания са само прозорец, през който вие трябва сами да виждате икономиката през своите очи", отбеляза премиерът. Той пожела на студентите да не забравят, че пред тях е хоризонтът на знанието. "Времето само привидно е дълго, затова използвайте тези 4 години пълноценно. Четете, за да научите колкото може повече, но е по-важно да изградите мирогледа и да изградите начина на мислене", посочи още премиерът и подчерта, че именно сред студентите на УНСС са бъдещите лидери на страната ни.
Министър-председателят се върна и в спомените си от годините, когато самият той е бил студент в УНСС и отбеляза, че неговото поколение е било изправено пред много предизвикателства, за да демократизира страната си. "Допуснахме много грешки, бяхме колебливи, друг път избързвахме. Но успяхме да се приобщим към европейските общности. Работете упорито, за да може след време да имате повече основание от мен да заявите – "имаше много предизвикателства, ние успяхме и сега страната ни е сред една от най-напредналите общности в ЕС", заяви Орешарски.

Ректорът на УНСС проф. Стати Статев приветства първокурсниците и заяви, че те са неделима част от голямото академично и задружно семейство, като днешната им крачка е инвестиция в тяхното бъдеще. "УНСС за втори път получи най-високата институционална оценка сред всички български висши училища. УНСС за поредна година е най-предпочитаният университет от кандидат-студентите. Въпреки финансовата криза и сложната социална среда в страната УНСС запазва лидерската си позиция и има доверието на обществеността, на бизнеса, на работодателите и не на последно място на държавата. „93-тата академична година започваме с увереността, че тя ще бъде успешна, и с готовността да продължим възходящото си развитие – с най-добрите преподаватели и с най-умните студенти", отбеляза още в приветственото си слово за новата академична учебна година ректорът проф. Стати Статев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14132 71

Свързани новини

Коментари 71

Добави коментар
Бежанци с размах

2013.12.16 | 11:57

71
Даваме по 1600 лева на всеки бежанец достигнал България. Ей така да си има. Пари от българкат хазна, не европейски.
kolombo

2013.12.16 | 11:57

70
На всички черни овце в българския овчарник, мога да кажа следното: - Орешарски е параван ,... той няма да промени нито съдебната система,нито ще пребори корупцията във високоте етажи на власта, нито ще докара инвеститори! Той е инжекцията с упойка , която ще ни държи в унес и транс още някоя година в очакване на истинските промени. Пак ще имаме едно чучело което да обере негативите на една провалила се система работеща успешно само за ....... сетете се сами .
Попов

2013.12.16 | 11:57

69
Като са освиркали премиера, какво постигнаха? Орешарски знае какво искат, но те не са гласът на България.
Истината

2013.12.16 | 11:57

68
Боклуци са тези 10-15 „протестиращи”, защото дори и собствено мнение нямат, а изпълняват чужда заръка!

2013.09.17 | 18:50

52
боклук си ти ,или не знаеш да ти кажа ...

2013.12.16 | 11:56

67
kumunistite sa 26 kra4ki NAZAT OT GERB ,,,NE BOIKO E TIKVA A,SERIOGA E ZELEN4UK
Беше безподобен некадърник

2013.12.16 | 11:56

66
Най- скопчания даскал по финанси. Бъркаше борсови и валутни котировки, сконтиране и акцепт, да не говоря че се държеше с хората нагло и арогантно. И тоя смотаняк станал министър-председател? Има колко по-добри финансисти от него!?!

2013.12.16 | 11:56

65
TOZI INTELEGENT OREH...... O4I NIAMA LI TE V KENEFA NE GO ISKAT
Вместо

2013.12.16 | 11:56

64
... този некадъръен даскал, направо да се сложи за премиер Пеевски! Изпечено момче, специалист по държавни фалити!

2013.12.16 | 11:56

63
никой никъде не го иска този крадец

2013.12.16 | 11:56

62
Сега България има един добър премиер и не е редно няколко заблудени протестиращи да го преследват и освиркват.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини