Драгомир Стойнев: Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса

  • 02 септември 2013 15:14

  • 1587
  • 3
Драгомир Стойнев: Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса
©

Учениците в средното образоване трябва през половината си време в школата да работят.

Това заяви в Хасково икономическият министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, предаде Дарик. Той информира, че през септември ще бъде подписано споразумение между образователното, социалното и икономическото министерство за въвеждането на система, според която младите хора трябва да получават занаят и да повишават квалификацията си още в средните училища. Стойнев допълни, че целта е българският бизнес да може да разполага с подготвени квалифицирани кадри, каквито в България все повече липсват и че образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса.

Министърът заяви още, че според него системата на финансиране в образованието с делегираните бюджети трябва да отпадне, защото се злоупотребява с нея. „Това важи не само за средното, но и за висшето образование, тъй като колкото повече студенти има, толкова е по-добре за университетите. Но в крайна сметка българските деца получават една диплома, но не и знания. Трябва да се намери механизъм, който да стимулира знанието, а не бройката в университетите", подчерта Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. „Външната ни политика трябва да се икономизира - т.е. да отговаря на интересите на българския бизнес. За нас е важно да подкрепим бизнеса в частта му в износа и най-вече да го насочим към тези пазари, където има висок икономически растеж", посочи още министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1587 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
cv

2013.09.10 | 22:33

3
Отворете АОНСУ и си обучавайте там кадрите за контра протестите. Нашите деца има кой да ги обучава да не са ви роби.
ТО ПЪК ЕДИН БИЗНЕС...

2013.09.10 | 22:33

2
....САМО С ДЪРЖАВНИ ПАРИ! В цял свят бизнеса пълни хазната на Държавата , а в БЪЛГАРИЯ---Държавата пълни гушата на едрия комунистически бизнес , ръководен от КОМУНИСТИ-НЕКАДЪРНИЦИ! ТОВА Е ТО: ...."КОМУНИСТИЧЕСКИ -КАПИТАЛИЗЪМ"..и "КОМУНИСТИЧЕСКА-ДЕМОКРАЦИЯ"!
дьо Сен Жермен

2013.09.10 | 22:32

1
Пълен педал. Масовото образование винаги така сте го разработвали и планирали. "Да отговаря на нуждите на бизнеса". Ще си позволя да цитирам в груб превод един от твоите предшественици: "Не искам необразовани полуживотни в моите фабрики. Машините ми са ценни и тези които работят с тях трябва да са поне малко образовани. Затова и настоявах толкова на последното събрание да се вкара публично образование. Като империята ми събира големи данъци, поне да ми обучи персонала..."

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини