Обществен съвет ще работи към Министерството на образованието и наука

  • 28 август 2013 12:23

  • 1129
  • 0
Обществен съвет ще работи към Министерството на образованието и наука
© Булфото

Формира се обществен съвет по заповед на министър Анелия Клисарова. Консултативният орган ще решава проблеми от специалната компетентност на министъра на образованието и науката, ще формира позиции, становища и ще приема инициативи от министъра, като спазва принципите на публичност и прозрачност.

Утвърдени са Кандидатурите за членовете на Съвета ще се приемат в МОН до 5 септември.

Съставът на Съвета ще включва председател - определен от министъра на образованието и науката, заместник-министър и членове, от които по един представител на всяка представителна организация на работниците и служителите на национално равнище; на всяка представителна организация на работодателите на национално равнище; на Националното сдружение на общините; на Националното представителство на студентските съвети; на Българската асоциация на частните училища и по един представител от заявилите участие юридически лица с нестопанска цел, осъществяващи общественополезна дейност, свързана с предучилищното възпитание и подготовка, училищното образование, професионалното обучение, висшето образование и науката.

По решение на Съвета за участие в заседанията ще могат да се канят и независими организации и експерти за предоставяне на експертизи по темите, предвидени за обсъждане.

Последвайте канала на

1129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини