675 малчугани без място в детските градини във Варна

  • 26 август 2013 18:09

  • 613
  • 0
675 малчугани без място в детските градини във Варна
©

Общият брой на неприетите деца в детските градини на Варна е 675. Общината обаче си е поставила за задача до края на годината този недостиг да бъде изцяло компенсиран, като се изградят една нова забавачница и няколко разширения на вече съществуващи. Това обяви пред варненския сайт petel шефката на общинската просветната дирекция Лилия Христова.

Тя обясни, че това е най-добрият начин да се оползотворят отпуснатите в края на мандата на ГЕРБ средства от над 4 млн. лв., които целево трябва да се вложат в решаването на един от най-важните проблеми на града. Нови 300 места ще бъдат разкрити още до 15 септември, обобщи Христова. Новината за строежа на изцяло нова детска градина на ул. „Д-р Железкова“ беше обявена преди дни от кмета Иван Портних.

Шефката на общинската просвета призова родителите да подхождат по-реалистично при избора за кое заведение да кандидатства детето им. Христова обясни, че в определени градини напливът е голям и затова там трудно се намират места. Според нея родителите трябва да преценят дали да не търсят алтернативен вариант със забавачница, която може и да е малко по-отдалечена, но пък в която приемът е по-вероятен.

Залата на училище „Елин Пелин“, която също се строи със средства от държавата, все още не е готова, отчетоха от общината. По техни планове обаче тя трябва да бъде изградена до 15 октомври, като фирмата изпълнител дала обещание, че ще се съобрази с този срок.

Последвайте канала на

Novini.bg
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини