Второкласник със златен медал от математическо състезание в Казахстан

  • 17 август 2013 13:00

  • 1462
  • 4
Второкласник със златен медал от математическо състезание в Казахстан
© личен архив

Старозагорецът Любен Карбанов е една от 30-те математически звезди на Казахстан. 287 ученици от 1 до 8 клас от България, Русия, Казахстан и Филипините излъчиха първите носители на златни медали в турнира „Математически звезди на Казахстан 2013 г."

Състезанието се проведе на преди седмица в посочените страни. По същото време в природния резерват Маралсай, в Залийския Алатау на Тян Шан, 119 представители на Казахстан се състезаваха в същия турнир.Учениците решаваха 25 задачи, за 60 минути.

След обобщаване на резултатите бяха излъчени и победителите.Сред тях е и Любен Карбанов, ученик вече във втори клас от Второ ОУ „П.Р. Славейков". Той подели първото място с руснака Максим Лаврентиев от Свредловск. Зад него се наредиха Кристин Шефи от Филипините, Вадим Пучков и Дария Курлова от Русия.

В математическата надпревара участва и третокласничката от СОУ „М. Горки" Ивет Караиванова, която зае трето място и спечели бронзов медал. В тази възрастова група първото място спечели Дмитрий Козаченко от остров Камчатка - Русия и Брус Санчес от гр. Маонила- Филипините.

Неудобното време за провеждане на състезанието направи учениците от САШ и Индонезия участници само в неофициалното класиране.

Председател на международното жури в Казахстан беше старозагорският математик Любомир Любенов.

Последвайте канала на

1462 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.08.18 | 15:34

4
Успех деца.Нека късмета ви съпътства и ви помага в трудни моменти.Нека успеете да се образовате и реализирате в една сигурна и стабилна среда на живот, каквато ние не можахме да създадем за вас .И винаги си спомняйте за нас с добро , не ни обвинявайте за нищо ,защото ние несъзнателно или не ви накарахме да напуснете родината си и да се приобщите към чуждите народи и с това също носим своята вина и отговорност пред вас. l

2013.08.17 | 15:36

3
горкото дете, вместо да го пратят на Запад те го пратили в Казахстан хахахахахахахахаахаха
ПОЛЗАТА ОТ СССР

2013.08.17 | 14:33

2
Казахстан е на трето място по уранови залежи в света. Затова комунистическото ръководство на СССР избира този регион да бъде ядрен полигон. В североизточната част на Казахстан в близост до град Семей (Семипалатинск), Съветският съюз провежда общо 467 ядрени опита, от които 120 са на повърхността на земята. Според проучвания от 1996 година на територията на страната има 179 000 000 тона радиоактивни отпадъци, които в момента са основния екологичен проблем на Казахстан. Броят на загиналите и на болните в резултат на радиацията е неизвестен, но в Северозападен Казахстан замърсената земя няма да се използва поколения напред.

2013.08.17 | 13:54

1
САШ?

Добави коментар

Водещи новини