Бойкот срещу директорка на училище в село Глухар

  • 14 август 2013 19:06

  • 1795
  • 1
Бойкот срещу директорка на училище в село Глухар
©

Учителите от Основното училище „Св.Св. Кирил и Методий" в кърджалийското село Глухар и днес не допуснаха бившия си директор Ширин Хайрула, възстановена от съда, до работното й място. Те бяха блокирали входа на школото, а вратата - заключили.

В подкрепа на протеста си, учителите представиха и подписка, под която бяха сложили подписите си всичките 15 души, работещи в училището - 9 учители, служители и помощен персонал.Ширин Хайрула потърси съдействие на адвоката си и полицията, за да влезне на работното си място, но въпреки това не бе допусната до него от протестиращите.

Хайрула е внесла в Регионалния инспекторат по образование в Кърджали заявление за връщането й на работа като директор на училището в Глухар на базата на решението на съда.

В рамките на днешния ден представители на протестиращите учителите, възстановявеният директор и началникът на Регионалния инспекторат ще бъдат приети от министъра на образованието Анелия Клисарова, при която ще се търсят решения за потушаване на конфликта в ОУ в село Глухар.

БЛИЦ вчера писа: Полиция бе извикана в кърджалийското село Глухар заради напрежението пред училището. Учителите от основното школо обявиха гражданско неподчинение тази сутрин. Те не допускат в сградата бившата директорка Ширин Хайрула, която бе върната на работа от съда.

Последвайте канала на

1795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Основното училище

2013.08.25 | 18:46

1
Ширин Хайрула / „Св.Св. Кирил и Методий" / ??????????? neshto ne se varzva

Добави коментар

Водещи новини