Янка Такева: Орешарски е забравил "седянката"

  • 12 август 2013 07:48

  • 2874
  • 5
Янка Такева: Орешарски е забравил "седянката"
©

Засега не предвиждаме участие на нашата организация в протестни действия. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

"Надяваме се чрез актуализацията на бюджета и повишаване на разходната част да получим до края на тази бюджетна година 9,4 млн. лв. допълнително дофинансиране на системата на българските училища и детските градини. Тези пари са необходими за увеличение на заплати в онези 17% от училищата и градините, където заплатите не бяха повишени в началото на тази година. Имаме уверението, че тези средства ще бъдат намерени. Разбрахме се през септември със социалните партньори размерът на дофинансирането да бъде обсъден отново", заяви тя.

"Мисля, че сега премиерът Орешарски си е взел поука и е забравил "седянката". От тогава той три пъти се извинява на българските учители. Мисля, че това е едно достойно поведение за един министър-председател", смята Такева.

Тя съобщи, че се извършват ремонти на над 150 учебни заведения. В 15 от тях ремонтите ще продължат и след 15 септември, но по думите на Такева са взети всички мерки те да не затруднят учебния процес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2874 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
с.с.

2013.08.20 | 14:52

5
Ле-ле, тази пак изпълзя. Ама тя сега си приказва със "своите", че и го възхвалява, извинил се бил, три пъти. Цинизъм! Защо учителите я търпят тая лицемерка, която имитира работа, та и я хранят толкова години.
nn

2013.08.20 | 14:52

4
Четири години се кри в миша дупка, защото Бойко назначи дъщеря и за заместник областен управител на София-област. А самата тя отдавна е в пенсионна възраст.Хайде да я изметем с голямата метла!!!

2013.08.20 | 14:52

3
но учителите Не са забравили за седенката, която наглеците орешарски и вълчев разтуриха

2013.08.20 | 14:52

2
Естествено, че не предвиждате протестни действия ! И КНСБ, и Подкрепа се кротнахте. Ами БСП още първите дни на завземане на властта ви направи подарък - отмени задължението лидерите ви да декларират имуществото си, имотите си, доходите си ! Е, как ще тръгнеш срещу този, който "ти е подал ръка " ?!

2013.08.20 | 14:52

1
Грозна дърта вещица. Отдавна е пенсионерка, но продължава да източва държавната хранилка. Да я изметем дъртата

Добави коментар

Водещи новини