Закриват забавачките в апартаменти

  • 30 юли 2013 07:18

  • 1110
  • 1
Закриват забавачките в апартаменти
©

Шест детски градини ще закрие община Пловдив през следващите няколко години. Забавачките са в апартаменти на първите етажи на жилищни блокове. След като бъдат затворени обаче недостигът на места за малчуганите ще скочи с нови 500 места, пише Монитор.

Толкова са в момента хлапетата, които посещават този тип детски градини в Пловдив. Според общината обаче проблем няма да има, тъй като междувременно се строят нови и се реконструират стари забавачки, за да има повече групи в тях.

„2366 деца са приети в първа група на детските градини в Пловдив, след като приключиха трите годишни класирания. Недостигът на места е 384. Най-голям е проблемът в районите „Северен”, „Централен” и „Южен”. Данните са от системата за централизирано електронно класиране, която бе въведена в Пловдив”, заяви зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов. Той уточни, че при месечните класирания обаче винаги излизат между 50 и 100 свободни места. Те са предимно в забавачки в районите „Източен”, „Тракия” и в някои градини в „Западен”. „При едно по-добро планиране и компромис от страна на родителите няма да има проблеми. Проблемът с липсата на места ще бъде решен до края на годината”, гарантира Стоянов.

Той допълни, че в момента върви разширяване на детска градина „Космонавт” с нови три групи. Строи се и голяма детска градина в район „Южен” с осем групи. Изгражда се и и нова забавачка в „Тракия” с 8 групи за около 280 деца. „Очакваме около 400 места до края на годината да бъдат открити”, каза зам.- кметът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1110 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.02 | 21:25

1
Не желая дърти 50-60 годишни баби в критическа възраст да "учат" децата ми в училище

Добави коментар

Водещи новини