Наказват трима директори заради сгрешени дипломи в Стара Загора

  • 29 юли 2013 13:02

  • 1591
  • 0
Наказват трима директори заради сгрешени дипломи в Стара Загора
©

Директорите на трите старозагорски училища - ГПЧЕ „Ромен Ролан", Търговската гимназия „Княз С. Търновски" и Професионалната гимназия по облекло и хранене „Р. Княгиня", ще бъдат санкционирани заради сгрешените дипломи за завършено средно образование, информира 24 часа.

Началникът на РИО Татяна Димитрова потвърди за Дарик, че е предприета процедура по налагане на административни наказания. Според нея обаче до уволнения няма да се стигне, въпреки острата реакция на родители и ученици. „Директорите изпълниха много бързо задължителните ни предписания и се надявам да си взели поука. До края на деня очаквам докладите на комисиите, които проучват случаите със сгрешените дипломи. Радвам се, че всичко приключи успешно и нямаше ученици, които да пропуснат срокове за обучение в чужбина", коментира образователният началник.

В ГПЧЕ заради неправилно вписване в дипломите на изучаван предмет от учебния план родители и зрелостници бяха изправени пред невъзможността да изпратят документи за кандидатстване в чужбина. Няколко дни по-късно проблем възникна и в другите две гимназии-Търговската и Професионалната гимназия по облекло и хранене. Министерството на образованието не призна дипломите на завършилите ученици, тъй като печатът поставен върху документа бе с черен, вместо с изисквания по наредба син цвят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини