Спасиха хуманитарната гимназия във Велико Търново

  • 25 юли 2013 16:55

  • 855
  • 1
Спасиха хуманитарната гимназия във Велико Търново
©

133-годишната Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново няма да бъде закрита. Това реши Общинският съвет, въпреки че прием за новата учебна година няма, предаде БНР.

За есента остават само 47 ученици и петима педагози, а годишният бюджет вече е изхарчен. Общинарите ще търсят резерви в местния бюджет от 80 хиляди лева за издръжката на училището до края на годината.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов ще разчита работна група да подготви предложения за по-атрактивни специалности в гимназията за учебната 2014-2015-а година. Ще бъде проучвана и възможността Хуманитарната гимназия да стане базово училище на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Последвайте канала на

Десислава Станева
855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.04 | 12:28

1
Клисавата министърка на образованието ще дава по 25-30 000 лева на училища за ремонти. Директорите и счетоводителите най-обичат такива пари. Ще крадат и пари и материали. Имаме в града училище модерно ремонтирано, но без ученици. Директора си взема комисионните от мен, когато пазари материали. Имаме и още две такива училища и те се напъват да ремонтират. Истината е, че трябва да се обединят защото учениците намаляват и няма нужда да се поддържат толкова училища. Необосновани харчове на държавата

Добави коментар

Водещи новини